Hønen Hope sprænger alle rammer: Dansk webshop indkalder hækledamer

Hønen Hope og kvindeKøber man den hæklede høne Hope hos Legeakademiet.dk, støtter man Folkekirkens Nødhjælps projekt med tre gratis kyllinger til nødstedte i verdens fattigste lande som Nepal eller Bangladesh.

Det startede beskedent med en enkel idé: Hvorfor ikke udbyde en hæklet høne i webshoppen, kalde hende Hope og lade pengene gå til indkøb af kyllinger til verdens fattigste, tre til hver familie? Et anderledes sukkerfrit påskeæg med omtanke. Som tænkt, så gjort. Folkekirkens Nødhjælp var med på ideen, og pensionist Doris Kjeldsen fra Vildbjerg i Vestjylland skabte figuren og gik i gang med at hækle.

I sidste uge stak det dog af for webshoppen Legeakademiet.dk. Doris kunne slet ikke følge med efterspørgslen. På få dage var der bestillinger på 200 styk, og meget tyder på, at der kommer flere hundrede bestillinger i de nærmeste uger.

– “Der er gået rimeligt meget hønseri i det! Det er fantastisk, at så mange vil være med, men vi har da været lidt bekymrede for, om vi kunne skaffe nok høns, derfor leder vi med lys og lygte efter flere hækledamer eller hæklemænd”, fortæller Ann Riemer, der sammen med Jane Vestergaard driver webshoppen Legeakademiet.dk i Hørsholm.

50 hækledamer fundet

Ann Riemer er dog fortrøstningsfuld. En lynaktion i lokalområdet har på få dage givet 50 hæklere. Der er fundet hækledamer, der mødes i klubber fra Helsingør til Birkerød. Nogle hækler huer til for tidligt fødte børn på Hillerød sygehus, laver tæpper til børn på kvindecentre og sokker til hjemløse, men de smider, hvad de har i hænderne og hækler til projektet. En gruppe under Hørsholm kirke er også i gang, det samme gælder et nørklehold i et dagcenter i Helsingør.

Opgaven er tillige lagt op i gruppen Helsingør på Facebook, og her er der private, der melder sig under fanen. Helsingør Dagblad har hjulpet og bragt en efterlysning, det samme gør Lokalavisen i Hørsholm. Når Legeakademiet.dk har valgt at koncentrere sig om lokalområdet, skyldes det, at hæklerne forsynes med materialer fra virksomheden. Ved at have lokale hæklere, kan de nemt og hurtigt forsynes med ensartede hæklekits. Ét kit giver 20 høner.

– “Vi er dybt taknemmelige for, at der er folk, der vil donere deres håndværk og tid for at hjælpe med projektet og at de går til opgaven sammen med os med så stor begejstring, men vi har brug for flere”, tilføjer Ann Riemer og Jane Vestergaard, der er glade for opbakningen og ydmyge overfor det faktum, at projektet i den sidste ende kan være livgivende for fattige familier, der kan bruge deres tre kyllinger til at starte en lille hønsefarm med.

Interesserede hæklere skal henvende sig på info@legeakademiet.dk.

Legeakademiet.dk sælger legetøj, som fremmer udvikling og indlæring samt stimulerer de basale sanser hos barnet. Legetøjet sælges til forældre og institutioner. Legeakademiet har eksisteret i 12 år og er en nichevirksomhed.

Kontaktoplysninger:

Jesper Post Tønder
Digital Forretningsudvikler/Projektleder
OnlinePartners A/S
(+45) 71 99 10 46
jepser@onlinepartners.dk