25 år som leverandør af professionelle mikrofoner

Den danske mikrofonproducent DPA Microphones kan i dag fejre deres 25 års jubilæum som mikrofonudvikler i den professionelle audiobranche.

Stik til mikrofonerFor 25 år siden blev virksomheden grundlagt i Allerød af Morten Støve og Ole Brøsted Sørensen. Siden dengang har virksomhedens mål været at skabe professionelle mikrofoner af den højeste kvalitet. Det mål har gjort DPA Microphones til en populær storleverandør af mikrofoner til flere forskellige brancher.

I løbet af de seneste 25 år er DPA Microphones gået fra at være en håndværkervirksomhed til en industrivirksomhed, der først opererede på de danske marked, men nu også det internationale. Virksomhedens produktsortiment består i dag af en lang række forskellige mikrofoner til professionel brug i blandt andet videoer og film, teatre, lydstudier samt tv og radio.

Populær på den danske og internationale scene

DPA’s hovedkontor er beliggende i Allerød, men derudover har virksomheden et datterselskab i USA, et salgskontor i Kina og sælger deres produkter via distributører i 50 forskellige lande. Alle mikrofoner og komponenter bliver stadig produceret på fabrikken i Danmark.

I udlandet er mikrofonerne blandt andet at finde i studier og på scenen med navne som Michael Bublé, Katy Perry, Robbie Williams og Seal, og på den danske scene bliver mikrofonerne blandt andet brugt af L.O.C., Carpark North og Caroline Henderson. Derudover er virksomhedens mikrofoner også at finde på tv-stationer og i operahuse.

Lydinterface til mobile journalister

Udover at være et hit inden for musikbranchen har DPA Microphones også haft succes med deres produkter til journalister. Det gælder især deres produkt d:vice Digital Audio Interface, der er et smart lydinterface til mobile journalister.

d:vice Digital Audio Interface er et ultrakompakt optageudstyr med to mikrofonindgange og en udgang, der nemt kan kobles til din iPhone, så du kan lave professionelle lydoptagelser, når du er på farten. Til dette lydinterface har DPA Microphones udviklet en app, der gør det nemt at forudindstille gain og low-cut til fremtidig brug.