Ny app, vil gøre det nemmere og sjovere at huske at tage sin medicin – med den yderligere feature, at man også gør noget godt for samfundet, lyder det fra medstifter Claus Møldrup.

Problemet er, at den medicin vi køber i op til 40 procent af tilfældene ikke bliver taget som den skal”, siger Claus Møldrup.

Den grundlæggende ide med DrugStars er, at man i appen belønnes med en lille stjerne for hver gang, man husker at tage sin medicin, og disse stjerner kan så indløses til donationer, som støtter velgørende formål eller forskningsprojekter.

Finansieringen af donationerne kommer fra medicinalvirksomheder eller sundhedsvæsenet, fordi de spotter en god idé i at hjælpe folk til at tage deres medicin rigtigt.

Claus Møldrup afviser dog, at appen kan snydes således der på et forkert grundlag kunne doneres en masse penge ved at påstå at man har spist en masse piller, som man ikke reelt har spist.

Vi lader folk tage billeder af deres medicin, og laver også nogle analyser, så vi kan afsløre om det er en sandsynlig patientadfærd eller ej”, lyder det fra Claus Møldrup.

I fremtiden kan DrugStars muligvis også bidrage med analyse og vurdering af de medicinske brugerdata, der opsamles, og på den måde give relevante instanser brugbar indsigt i danskernes medicin-adfærd.