Lad arbejdstøjet styrke virksomhedens signalværdi

De fleste tænker ofte arbejdstøj som noget, der skal være praktisk og funktionsdygtigt til de opgaver, som medarbejderne skal udføre. Derfor glemmer mange at tænke over den signalværdi, som ens arbejdstøj sender.

Medarbejdere i industrienVis, hvem I er

Arbejdsmarkedet er i dagens Danmark en jungle, når det kommer til at skulle udvælge, hvilken virksomhed der skal udføre arbejdet og hvorfor.

Derfor er det vigtigt for virksomheder at synliggøre deres brand og identitet.

Når der allerede er investeret i arbejdstøj af høj kvalitet, vil det være synd ikke at udnytte det proaktivt i markedsføringen af virksomheden.

Der er mange måder at synliggøre sin virksomhed gennem ens arbejdstøj. For mange giver det god mening at tilføje virksomhedens logo, så det er nemt at huske eller relatere sig til for potentielle kunder.

Derudover er det også en god idé at tilføje kontaktoplysninger i form af et telefonnummer eller e-mail. Det sikrer, at virksomheden bliver synliggjort og udsender en professionel signalværdi og derved nemmere kan overleve i junglen af mulig arbejdskraft. Arbejdstøjet har større betydning for, hvordan kunderne ser på virksomheden, end man lige tror. Med ens arbejdstøj er alle medarbejdere med til at skabe stor gennemslagskraft for virksomheden, hvilket får kunderne til at se det som en professionel samlet enhed.

Ved at anvende ens arbejdstøj som en del af virksomhedens markedsføring, gør I potentielle kunder opmærksomme på, at I eksisterer og optimerer dermed jeres virksomheds markedsføringseffekt, uanset hvilket produkt eller service I sælger. Sørg derfor for at skabe synlighed ved at være klædt på til opgaven med ens arbejdstøj, så kunderne ser jer som en samlet enhed og husker netop jeres virksomhed, når de selv får brug for hjælp til en opgave.

Gå ikke ned på udstyr

Frasen om aldrig at gå ned på udstyr kan nemt blive overset, når virksomheder skal bestille arbejdstøj til deres ansatte. Dog er det vigtigt at huske, at arbejdstøjet er den første del af udstyret til ens arbejde, og derfor er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilket arbejdstøj der bliver valgt.

Der er flere forskellige faktorer, der bør spille ind i valget af arbejdstøj til ens virksomhed. Først og fremmest er det vigtigt at tage stilling til, om det giver mening at få trykt logo og andre relevante informationer på arbejdstøjet, så alle medarbejdere kan gøre god reklame for potentielle kunder. Derudover er det ligeledes meget vigtigt at tænke praktisk, så I sikrer, at arbejdstøjet er funktionsdygtigt og ikke mindst behageligt at have på hele dagen. Derfor handler det om at gå efter arbejdstøj og -sko, der er af en slidstærk kvalitet og sikrer en optimal bevægelighed, uanset hvilken opgave medarbejderne skal udføre.

Uniform eller ej?

Uanset om der er en bestemt uniform eller dresscode på ens arbejdsplads, har medarbejdernes beklædning altid en stor betydning for signalværdien, og dermed hvordan eksisterende eller potentielle kunder opfatter virksomhedens faglighed og professionalisme.

Uanset, hvilken branche man arbejder i, er beklædningen en vigtig del af medarbejdernes udstråling og virksomhedens identitet. I en virksomhed, hvor det giver mening, at alle medarbejdere har ens arbejdstøj på, er det derfor enormt vigtigt at vælge beklædning, der kan optimere arbejdet og er behageligt for alle at have på. Hvorimod en arbejdsplads, som ikke har bestemte uniformer eller ens arbejdstøj, bør gøre det helt klart, hvilke forventninger der er til medarbejdernes beklædning. Overvej, hvad der passer bedst til netop jeres virksomhed, og om det skal være formelt eller uformelt.

For at finde det helt rette arbejdstøj, der matcher både branchen og virksomhedens identitet, bør I blandt andet overveje;

  • Hvilke informationer der skal være på arbejdstøjet
  • Hvad der er mest praktisk og behageligt for medarbejderne
  • Om alle skal have ens arbejdstøj på
  • Hvilke arbejdssko der er mest sikre til det pågældende arbejde

Med fokus på ovenstående kan I finde det rette arbejdstøj, der både styrker virksomhedens signalværdi og er behageligt for alle medarbejdere at have på.