Guide: 6 ting der får dig forfremmet

Vil du gerne til tops i dit firma, og dermed få dit drømmejob? Selvom der ikke er en helt nøjagtig opskrift på forfremmelse, så er der alligevel ting man kan gøre, for at opnå sine karrieremål, og stige i graderne.

forfremmelse1. Få feedback

Din chef har magten, og det er ham/hende der bestemmer, hvorvidt du skal forfremmes og have dit drømmejob.

Derfor er det vigtigt, at du spørger din chef, hvad du selv kan gøre. Det er en god idé, at gøre det til en vane at spørge om, hvordan man gør det til dagligt.

Spørg også, hvad du kunne have gjort bedre. Det giver dig mulighed for, at arbejde på netop de færdigheder din chef synes du mangler.

2. Løs problemer for din chef

Det lyder nok lidt som at ”slikke r..”, om ikke andet så virker det, hvis du vil til tops. Hvis du ved hvad din chef går og kæmper med, og det er noget du kan tage dig af, så gør det. Det fanger din chefs opmærksomhed, og du kommer i fokus. Det skal jo helst ende med at være sådan, at din chef ser dig som en, der får tingene gjort, og viser arbejdsglæde.

3. Vil du forfremme mig?

Det gør ikke noget, hvis du selv beder om forfremmelsen. Din chef har højst sandsynligt meget at se til i hverdagen, men hvorfor ikke give ham lidt mere at tænke over? Måske ved din chef slet ikke, at du har ambitioner om at komme til tops. Det er nemlig ikke sikkert, at din chef kender til dine nøjagtige karrieremål.

4. Vis lederegenskaber

Det er vigtigt at du på din arbejdsplads viser, at du kan blive en leder. Er der nogle arrangementer, eller andre ting hvor det er muligt at gå forrest, så gør det. Sørg for, at du i alles øjne er det naturlige valg. Lige så vigtigt er det dog, at du har et godt og venskabeligt forhold til dine kollegaer. Du må vente med at være kommanderende, til den dag hvor du bliver forfremmet.

5. Vær dig selv

Du skal ikke opføre dig som en person, du tænker ville passe godt til en lederrolle. Du skal være dig selv. Det bliver svært for dig, hvis du kontant skal spille en form for skuespil. Det er svært at blive i rollen, og der er derfor risiko for, at dine kollegaer ikke føler at de kender dig.

Eller endnu værre, at dem som skal forfremme dig, ikke ved hvor de har dig. Det skal være autentisk det du foretager dig. Hvad vil det så sige at være autentisk? Det handler om, at du kender dig selv som person. Når du er sikker på at du kender dig selv, så kan du altid opføre dig repræsentativt i forhold til person.

forfremmelse

6. Mulighed for forfremmelse

Det er vigtigt at du nogle gange stopper op og tænker, om det overhovedet er muligt at blive forfremmet der hvor du er. Er eneste mulighed for forfremmelse, at tage din chefs plads? – Og er din chef ikke just på vej væk? Har du fået nej til en forfremmelse flere gange? Måske bør du søge andre steder hen så.

Selvom du muligvis fortjener at komme til tops i dit firma, så er det ikke altid, at det kan lade sig gøre. Hvis du føler at du træder vande, så tag kampen op et andet sted, hvor der er større chance for sejr.

Du skal være et sted, hvor du bliver værdsat. Held og lykke med forfremmelsen!

Søndagsavisen kan du læse flere gode råd til, hvordan du bliver forfremmet.