Excellent Systems lancerer unikt vugge-til-vugge-koncept til kommuner

Succesvirksomheden Excellent Systems lancerer nu et helt nyt bæredygtigt koncept til landets kommuner. For virksomheden, der blandt andet producerer hjælpemidler til sundhedssektoren, er bæredygtighed en vigtigt del af forretningsstrategien.

Der har været fart på hos Excellent Systems siden begyndelsen i starten af 90’erne.

Virksomheden med produktion og hovedkontor i Mørke på Djursland producerer en række industriprodukter samt hjælpe-midler til handicap- og sundhedssektoren.

Til forskel fra mange andre virksomheder er bæredygtighed en naturlig del af hverdagen i Mørke, fordi det giver god mening for både miljø og økonomi. Senest har virksomheden skabt et nyt vugge-til-vugge-koncept til alle landets kommuner målrettet ramper lavet af plastmateriale, som kørestolsbrugere benytter til at køre op over bundstykker i døre.

Det er forventningen, at konceptet er så attraktivt, at Excellent Systems vil fordoble salget på kort sigt i Danmark, mens konceptet også skal udrulles til andre lande. I første omgang i Sverige, hvor staten allerede medfinansierer handicapprodukter.

“Vi giver kommunerne muligheden for, at vi tager os af affaldshåndteringen, når gamle og slidte ramper skal erstattes af nye. Vi sætter pallebure til rådighed, og så giver vi faktisk tre kroner per kilo affald, der bliver leveret. De penge bliver så i sidste ende trukket fra købet af det nye produkt, der i øvrigt bliver skabt bæredygtigt med udgangspunkt i de gamle ramper. På den måde kan vi alle skåne miljøet, og kommunerne får en nemmere affaldshåndtering og økonomisk gevinst,” siger Ole Frederiksen, der er direktør hos Excellent Systems.

Bæredygtighed er god økonomi

Aspekterne ved vugge-til-vugge gennemsyrer virksomheden hele vejen igennem produktionen, og det giver god mening, fordi de grønne hensigter giver voksende bundlinjer hos virksomheden på grund af mindre produktionsomkostninger.

“Vi har løbende fokus på alle processer af produktionen, og vi vælger aldrig at fortsætte en proces på en bestemt måde, blot fordi vi altid har gjort det. De fleste virksomheder vil ligesom os kunne spare mange ressourcer ved at gentænke forskellige arbejdsgange. Eksempelvis har vi sparet rigtig meget pap over de seneste år – til stor gavn for miljøet,” siger Ole Frederiksen.

 

Kontaktoplysninger
Sjabbe Jan van der Weij
Excellent Systems
(+45) 22 12 60 03
sjabbe@ex-as.com


Excellent Systems A/S er en industrivirksomhed med dansk produktion i en række forskellige produktkategorier. Bæredygtighed og miljø er nøglebegreber for virksomheden, der ved hjælp af et gennemgående fokus er lykkes med at afskaffe affald fra produktionen. www.ex-as.com